Farcry 4

De flesta förknippar TV spel idag med förstapersonsskjutare eller så kallade FPS spel samt ev. även sportspel. Här skall vi dock gå in på ett av de mest stilbildande spelen i genren, nämligen Farcry och den senaste i raden av spel från utvecklaren Ubisoft närmare bestämt Farcry 4 och varför det är ett så pass bra TV spel.

Farcry serien- ett spel i ständig utveckling

För er som nyss börjat spela Farcry 4 så kanske det inte kommer som någon jätteöverraskning att spelet är en del av en serie där det första spelet, Farcry, kom redan 2004. Då kunde man spela det på PC, Playstation 3 och Xbox 360. När det kom fick det enormt bra betyg och PC versionen hyllades till skyarna medan konsolversionen dissades helt. Farcry 2 var dock betydligt bättre för oss som spelar TV spel, grafiken var bättre och likaså berättelsen och spelkänslan. Storyn följer nästan alltid samma upplägg- du är ensam på en ö fylld med fiender som vill ha ihjäl dig. Du skall dock rädda världen och ditt eget liv på något sätt och du kan hitta mängder med vapen för att göra det lättare för dig.

Farcry 4- inte ännu en uppföljare

Till skillnad från de andra spelen i serien är Farcry 4 inte än uppföljare till trean, även om det till en början var tänkt så. Du är inte längre på en söderhavsö utan långt upp bland Himalayas berg. Spelet är faktiskt inspirerat av inbördeskriget i Nepal så om du får se ett gäng fiender som ser nepalesiska ut så är det inte förvånande! Precis som i de andra spelen i serien kan du dock ta dig fram till fots, köra båtar och bilar. Dock kan du nu även nu rida på en elefant samt gömma dig mera. Bland annat kan du gömma dig i liken av soldater du dödat!

Sammanfattning

Farcry 4 är ett riktigt bra spel som har en gedigen story som man dock inte behöver följa utan du kan om du vill helt enkelt springa omkring i spelet, döda soldater och ha kul, precis som du kan göra i Assassin’s Creed, ett annat spel från Ubisoft. Grafiken i Farcry 4 är riktigt bra och spelar du på TVn så är det bra om du har en burk som stöder full HD. Spelkänslan är fantastisk och även om multiplayerläget inte är jättebra, så kan du tillsammans med en vän spela kooperativt mot ett gemensamt mål. Om flerspelarspel inte är din grej så är Farcry 4 ett bra spel ändå. Det faktum att inte bara en strategi fungerar för att nå målet är bra. Spelet fick priset bästa FPS av sajten IGN och totalt har det sålts hela 7 miljoner ex av spelet!