MMORPG i TV spel

MMORPG står för Massive Multiplayer Online Role Playing Game och är ett samlingsnamn för många olika spel där du dock måste vara online för att kunna spela. För PC är det mest kända World of Warcraft eller WoW som det populärt kallas för. Till konsol och som TV-spel är det inte lika vanligt eftersom man i TV-spelens barndom inte spelade mot varandra på Internet och det var först med Xbox Live och Playstation 3 man kunde börja spela mot andra spelare världen över.

Idag består dock inte alla MMOs av rollspelsvarianten, men innefattar också simulatorer. Nedan går vi igenom tre bra MMORPG till TV-spel.

Diablo 3

Diablo 3 behöver egentligen ingen vidare förklaring, men för er som är nya på TV-spel eller som inte spelat lika mycket innan så är det ett förhållandevis enkelt hack and slash och med enkelt menar vi att det är enkelt att komma igång att spela. Du väljer en karaktär som du följer genom spelet. Denna kan gå upp i nivå när du har ihjäl ett visst antal fiender och du får då ett antal poäng som kan spenderas på att göra din karaktär starkare, få mer liv, mer magi osv. Spelet har ett oändligt antal föremål som du kan hitta och du kan också slåss i PvP mot andra spelare. Diablo 3 har bra grafik och har utvecklats av Blizzard och du kan spela det på PS 3 och 4 samt Xbox 360.

The Elder Scrolls Online- EOS

Detta spel är utgivet av Bethesda Softworks och är en klassiker när det kommer till spelserier. The Elder Scrolls har funnits länge, men inte alltid som TV spel. Idag kan du dock spela det till både Playstation 4 och Xbox One. Spelet är enormt påkostat och har fantastisk grafik! Dessutom har de inte okända röstskådespelare utan kändisar som Kate Beckinsale, Bill Nighy och John Cleese! Peter Stormare från Sverige är också med som en av huvudpersonernas röster. I spelet väljer du en klass och en ras och ger dig ut på äventyr i en enorm värld där du antingen fritt kan välja att följa storyn och få quests eller ge dig ut på egen hand.

War Thunder

Till skillnad från EOS och D3 ovan är War Thunder inte ett rollspel på något sätt utan en flyg och pansarvagnssimulator som du kan spela på Playstation 4. Du börjar med ett enkelt biplan och väljer antingen Japan, Ryssland, Tyskland, USA eller Storbritannien och ger dig ut för att bekämpa dina motspelare live. Du får XP och får nya moduler och flygplan att köpa för spelets pengar och kan i slutet även flyga jetplan. Det är riktigt roligt och grafiken är extremt bra. Dessutom är det helt gratis att lira.

MMO

När man spelar mmo online på ett browserbaserat spel så brukar man kunna provspela spelet helt utan kostnad, något man inte alltid kan göra när man spelar tvspel.