Wii Sports

Wii Sports är inte bara ett spel utan en serie sportspel som utvecklades till Wii konsolen. Vi går här igenom var och en av titlarna golf, tennis, bowling, boxning och baseball som ingår i paketet som också var det första spelet som släpptes till Wii TV- spelet och som du också fick med när du köpte Wii konsolen. Wii Sports blev en enorm hit när det kom och har också använts som rehab för barn med hjärntumörer och som fitnessprogram.

Wii Golf

Titeln kanske inte låter speciellt lockande, men faktum är att detta spel var en av favoriterna bland många som spelade Wii. Det finns två lägen: ett för singelplayer och ett för multiplayer som också är gemensamt för de andra fyra spelen i paketet. När du spelar solo så gör du det mot ”datorn” och det finns också dagliga utmaningar där du kan testa dig själv och dina golfkunskaper. Du kan till exempel få slå bollar för att hamna så nära green som möjligt eller försöka slå dig förbi vattenhinder. Det är dock i multiplayer som spelet kommer till sin rätt!

Du kan här utmana 1-3 andra kompisar på vem som är bästa på att svinga sin digitala golfklubba. Du går runt på en 9-håls digital golfbana. Du ställer in kraften i svingen och riktar klubban och ser efter hur vinden kommer styra bollen och slår iväg den! Du har flera klubbor att välja mellan och bäst resultat vinner!

Det andra spelet som är riktigt bra är tennis. Det bästa är att spela matcher mot en eller två kompisar i singel eller dubbel. När du spelar använder du den vanliga Wii kontrollen och inte nanchucken. Du kan serva med kraft också och dessa bollar kräver övning för att slås tillbaka. Du kan också slå volleys och smasha. Först till tre set vinner! Wii bowling är ett kul spel som dock inte är lika roligt om du spelar solo. Mot vänner blir det dock en match och du kan slå både spärrar och strikes vilka belönar dig ed animationer. Likaså ger Wii Baseball en bra upplevelse mot vänner och många upplever att det är rätt svårt att slå iväg bollen.

Wii boxning är lite annorlunda eftersom du faktiskt använder både kontrollen och nanchucken i varsin hand när du försöker ducka och jabba mot motståndaren. Här kan du bara gå en match mot en av dina vänner eller mot datorn, vilket medför att dina andra medspelare får vänta tills matchen är slut.

Wii Sports är ett riktigt bra spel som håller än idag, men det finns också Wii Sports Resort att köpa omdu vill ha lite fler spel som bordtennis och surfing. Om du har ett Wii U så finns spelet även till det med förbättrad grafik.